oudforum
Berichten: 2280 De al meest genoemde fakers zijn nog steeds actief zoals vrijgezellen.org, belswing.org, easydate.tv, nous-deux.com, charmecontact.com en Datecontact.com. Ze hebben echter een gezamelijk herkenningspuntje. Als je de header-gegevens van het e-mailtje bekijkt (dat zijn de extra gegevens van een e-mailtje die naast de afzender en titel ook de afgelegde weg etc. bevat, blijkt de afzendernaam en de ontvangstnaam het zelfde te zijn.
Bijvoorbeeld:
Return-Path:
Received: from relay6.zonnet.nl ([10.170.1.80]) by
mail2.zonnet.nl (Netscape Messaging Server 4.15) with ESMTP id
H5QDAD00.MBX; Sun, 17 Nov 2002 18:15:49 +0100
Received: from smtp4.wanadoo.nl ([194.134.35.175]) by
relay6.zonnet.nl (Netscape Messaging Server 4.15 ntr034 Mar 14
2002 21:29:48) with ESMTP id H5QG2603.1HX; Sun, 17 Nov 2002
18:15:42 +0000
Received: from t (p3085.vwr.wanadoo.nl [212.129.224.21])
by smtp4.wanadoo.nl (Postfix) with SMTP
id 40EB93EB34; Sun, 17 Nov 2002 18:15:22 +0100 (CET)
Message-ID: <165301c28e5c$a82dbb60$e7d786c2@t>
From: "renee"
To:
Subject: Re:
Date: Sun, 17 Nov 2002 18:08:14 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
Normaalgesproken zou bij de To: jouwn e-mail adres moeten staan.
Ook staat er een returnpath opgegeven. Dis in normaalgesproken enkel nodig als het echte e-mailadres afwijkt van de ontvangstadres van de afzender. Dit is bij fakers altijd het geval.
Alle fakersites hanteren tevens een hotmail-adres als webmaster adres. Een boezoekje aan een twijvelachtige zite waarbij de op het scherm vermelde e-mail adres niet overeenkomt met de naam van het bedrijf is iets om argwaan door te krijgen.
Oppassen dus......
Gepost op: 01-04-2010